Thursday, 1 September 2011

..selamat hari raye maaf zahir dan batin..

                                                                     ........assalam.........


lame kan aku x update blog nie...aku asyik usha blog owg je kan...heheh nk wat cam no syok bc luahan ati owg....sekarang da raye taw....dah masuk 4 syawal beb....alhamdulillah raye thn ni best sgt weh..aku suke gile sbb dapt jumpe sume sedare mare dapat amik pix....ya allah mmg seronok sgt....
aku setuju dgn ayat DALAM KTE BERGEMBIRA RAMAI JUGA YG BERDUKA .....sbb sume tu jadi dekat aku....beb..aku nk tanye lah..ade kew owg sempurne dalam dunia nie....??????x kan...kenape mulut org mcm haram?kenape nk cakap x pk dulu perasaan owg yg mendengar?EEEE WHAT THE HELL LAH ....x gune beb semayang tunggang tebalik....tp hati ZERO...otak x leh pakai....kenape perlu hine ciptaan ALLAH?KENAPE?sempurne sgt kew owg yg mengate tu?perlu kew aku :( selalu pendam perasaan?sempurne kah kaw???????sebelum kte hine owg ...kite tgk dr kte dulu skunk sumenye d bayar CASH..x kene kt ko kene lah kt owg sekeliling kaw.....nape ye perlu mcm nie?aku mintak duit kaw kew?x kan?so just zip mulut tu n jg dr n keluarge......tp x pe aku redha....aku cume bleh berdoa n senyum,....



  ......Ya Allah, sesungguhnya aku adalah hambaMu, anak kepada hambaMu, anak kepada hamba perempuanMu, ubun-ubunku di tanganMu, terlaksana ke atasku hukumanMu dan adil kehakimanMu terhadapku, aku memohon kepadaMu dengan setiap nama yang Engkau namakan dengannya diriMu, atau Engkau turunkan di dalam kitabMu, atau Engkau telah mengajarnya kepada seseorang daripada makhlukMu atau yang tersembunyi pada ilmu ghaib di sisiMu, jadikanlah Al-Quran penenang hatiku, cahaya di dadaku, penghapus kedukaanku dan penghilang kesusahanku........










rintihan hati ku

          YA ALLAH...aku mohon padaMU kau buka lah pintu hati mereka yg mereka anggap dr mereka sempurna tu....aku hanya mampu memendam segala pahit yg d lemparkan .......aku tabah n redha ....aku taw YA ALLAH sume ni dugaan untuk ku...padaMU aku tumpng mengadu....tumpang kasih n sayang...KAU bukalah pintu hati mereka YA ALLAH...KAU berikan hidayat kepada mereka...
                                                                                                                                                  amin.....

Saturday, 21 May 2011

.FINALLY AKU UPDATE GAK BLOG AKU.

                         .......SALAM SEMUA.......




LAME gile tak update blog nie.....rindu kan kowang nak bace cite mengarut kan.....hahahah......sebenarnye bz sgt nie...keje ag...masalah kuarge...masalah ngan dunia ( poyo jerk....)hhahah...tapi sebenarnye mmg sgt bz....bz ngulor.....skunk keje pown cm HARAM jerk..tunggu nak tutup je nie...hua....mencik sgt nie...apelah nasib....arinie bwk lapy p store...update pown bwh meja cashier nie ha...hahha.....gile ak?x gile sgt la kan....skunk mmg terase keje mkn gaji bute! seyes r rase..mmg x de keje tp kene cukup kan lah mase 9 jam keje...kannnn....da mcm kedai bapak aku da aku wat...p keje pki seliper.....pki jeans.....hahah...staff aku siap masak2 ag kt bwh kaunter..aiseh....well nk wat cam ne..kte owg baek pown dowang wat kte mcm hanjeng kan...so let it bee.....rubish kan dowang tu...k stop story mory pasal keje tu....naek menyampah plak aku ....


   ~~~~ next my sweet story plaks~~~~


aku cam bese...x de yg menarik....ni ngah demam nie.....uhuk ( manje x) tekak perit ati sakit..otak sempit..poket kering...ati kering..hahhaha.....x byk yg nk d syer kan....cume nak cari keje baru...nak kene keje gak...x keje sape nk byr TENGGILING HAKU kan.....ag pown pas ni nak POSE..RAYE...N THEN NAK TETTTTTTTTTTTTTTTT hahha...tunggu je r......x mo ckp takut x jd ..malu gue........life aku skunk ngan incik sasa aku...cam bese r....ade pasang surut nye....gado..x ...gado...x..... hahah...adat la kannn..tp bersyukur sbb ade dye dlm idup nie...walaupun dye selalu sakit kan ati aku...hahhaah.....tapi aku apy sgt dengan nye......haha...gile la x leh rotate....monyet btl lah...x cantik pix aku nie.....eeeeeee x suke lah.....mencik.........tapi cantik kan.....hahahah...ok stop....next story..






~~~carca marba~~~~






boleh kew cam ni...hahhaa.....ntah lah name pown carca marba kan...huhuhuh




all about kami....weee.....nyampah kan kowang tgk......tp bia lah kan ....hak individu.....hahhahahahah




sebelum aku mengoffkan nye....nak say sowey lah kalu ade yg x suke ngan aku...blog n sume pixcha2 yg aku publish ye....saje nk syer...syering kan is leving....hahahah...k lah ke laut da ni....merepek sgt da nie....hua.......




sekian ...
maceh...
terima kasih...
see chay..
tenq...
rumen nandri...
hahahah....
m.e.r.e.p.e.k..




ech...

Thursday, 24 March 2011

...apy....

hurm....
arinie p cari keje ngan yda(kwn baek aku)
sampai kuala selangor kami cari....
tp syok r....
sbb mcm r klang n s.alam x de lubang keje da..haha
sampai kuala selangor kte org cari tempat 2....lawak an?
da settle cr keje aku n yda lepak tenangkn otak kt pantai remis...
tgk TSUNAMI hahaha.......


termenung kami melihat keindahan alam ciptaan tuhan.........
kiut x kami?
huhuhu......


* dye ni selalu bersame aku ble senang n susah...huhuhu......sape ag tomey?ha sape?aku...owh...taw dah....huuhuhuhuu.....kami mmg sgt lah shumel...hahahah.....suwett kowt pitcha nie....
aku pown suke...*


aku n alam....da mmg cam senonem...hahah....
cantik kowt pemandangan nie.....d tambah owg yg berade dlm nie...hahaha..........


hahaha..we again.....bosan ek kowang bace...lantak r sane..yg penting aku apy.....haha.....




aku rase da abis kowt aku upload pitcha td....
ntah da kowt.....
ade ag naty2 r aku upload ek...haha......
weh ok r,....nk zzzzz ngantuk der..




*tenq*
shikin hairuman...

Wednesday, 23 March 2011

....kesedihan.....

assalam...
kowang sume ok?
sihat?
harap2 sgt sihat n d lindungi olehNYA...
aku?
ok kowt..dah baek ngan INCIK HELMI huhu...
bese r adat berkasih....

hurm...kowang...4 ari aku balik sawak setelah 10 thn aku x balik....dan pade sabtu lepas aku sampai d bumi kenyalang dgn selamat...
balik bkn suke2..tapi ngan family aku....
balik pown sbb nenda ku telah kembali ke rahmatullah....
sowang ag keluarge ku pergi....AYAH..ATUK SELANGOR N NOW NENDA SAWAK......sume telah kembali ke tempat yang ABADI.....

sampai d airport aku d sambut oleh kazen2 aku d sane....da besa2 sumenye...lame kowt x jumpe dowang...perjalanan kami nak ke rumah d tangisi oleh mak...ye r mak kan lame x jumpe mak kandung dye...of coz lah sedey.....
sampai jerk kt depan umah...aku n seluruh kuarge terus p masuk umah n tgk jenazah...
jenazah da siap d kapan kan....
mak meraung meratapi pemergian ibunda tercinta.....sebak aku d watnye...
aku ni da ar byk dose ngan mak...hurm....
pas sume owg tgk nenda ku....tibe turn aku plak cium nenda ku...sejuk je bdn nye....
sayu jerk aku tgk....lepas aku cium nenda ku...aku mencr kelibat atuk ku....ternyata atuk sowang yang tabah n kol r...x nanges...tp ati dye sape taw kan.....

setelah selesai..kami ke kubur...ramai sedare mare menghantar nenda ke kubur...sayu ag kedengaran tangisan sedare mare....setelah selesai...talkin mula d bace....ag lah bertambah sayu...
takut dgr nye...
terase kerdil aku ni sebg hambaMU YA ALLAH....terase aku x layak untuk berade d bumi MU ini...
kowang pernah dgr kan....talkin cam ne...kalu kowang rase bahang kematian ..cam 2 lah aku....
tapi yang idup akan mati..yg mati akn d hisab amalan2 kte d bumi nie...
takut kan
sejauh mane lah amalan aku ....kowang?kte sume?

hurm...skunk aku da sampai semenanjung....sedey tinggal kan atuk aku kt sane.....ish ntah lah
aku pk jerk pasal atuk aku 2...nape ek?
sbb aku syg dye.......sgt berharap makcik2 aku dapat jage atuk aku sebaik arwah jg nye....

mate pown cam lebam jerk nie...nk zzzz
jom zzzz kwn2.....naty aku update pitcha plak ek kt sane.....ni x sempat lah
sbb usb x dak...( malas nak cari ).......

*kowang..andai ni nukilan ku yang terakhir..maafkan aku kirenye aku salah bahase n kate,,,aku hanya lah insan biase yg selalu melakukan salah n silap....maaf kan aku ye kwn2*

*ashikin hairuman*

Wednesday, 16 March 2011

MENGHARGAI DAN D HARGAI.....

hurm....mengeluh x baek kan..tapi mengeluh banyak ilng kn stress kte sket...x caye sila amalkan nye... :)
just nak story arinie nye cite...td ngah nk closing...tetibe staff aku bleh plak cite pasal AYAH...lame kowt aku x sebut @ panggil AYAH...rindu untuk menyebutnye..... :(
kalau aku ade masalh dulu2 kan...time gado ngan mak kew..ape kew....AYAH lah yang cool kan aku...dye akan bwak p jenjln naek motor n belikan aku burger benjo.....n last sekali paling aku x leh lupe...AYAH bawak naek motor pas 2 ade lalu kawasan van jenazah dye bleh ckp "van 2 dah tunggu AYAH" time 2 aku x phm...dan x masuk akal pown ape yg AYAH cakap 2....sbb dlm pale otak ingt nk benjo jerk.....x pk pown ape yg AYAH cakap kt aku 2 akan wat kan AYAH pergi untuk selame2nye....
sedey x weh? :( 

* berbalik pada cite staff aku 2....dowang cakap kalu kecik2 dulu ayah dowang amik balik skola ...ngaji...sume r....aku pown ade gak kenangan 2....time form 1 AYAH dtg kelas aku tingkat atas sekali sbb dtg nk byr wet yuran....aku cam suke gle AYAH dtg bg wet yuran 2...muke dye apy jerk walaupun penat pas settle kan adik2 yg laen...masih tersenyum walau pun dye penat...itulah AYAH aku....ARWARYARHAM HAIRUMAN BIN HJ ABU MANSOR...muke ganas n garang..tapi hatinye sgt baek n mulia....

*13 thn da AYAH p tinggal kan aku n family nie.....paling kesian adik aku yang paling kecik lah...x dapat tgk muke AYAH kami...manje ngan nye....x pelah dik...kami kn ade..bleh cite betape penyayang nye AYAH kte 2...rindunye lah dekat AYAH...kalau dye ade ag...mesti dye apy..sbb anak2 dye da besar...nani da abis blaja..yan pown ngah otw smbng blaja balik..kila owg da nk abis skola...adeq da meningkat remaje....AYAH ....owg da pakai kete taw...umah AYAH tinggal kan pown mak dah cantik kan...cantik teratak umah kte dah AYAH...tp motor AYAH da x de....yang ade kenangan dan kasih sayang ayah jerk dalam dr kami masing2.....mish u so much AYAH.....

* sedey lah ble pk2 balik...kowang yang ade mak n AYAH ag..sila lah hargai mereka...ble dah x de jgn lah kowang terkilan sbb x jg elok2.....tapi skunk idup kami sekeluarge berubah...sbb ade AYAH baru...( hassan bin hj abu mansor ) nampak x name AYAH dowang same.... :) tempat 2 di ambil oleh pakcik aku sendr....adik arwah AYAH aku.....dye best,,,sporting...caring....same tp x serupe mcm AYAH ku....tp aku bersyukur ade owg sanggup jadi AYAH kepada kami...tp kami x panggil AYAH...kami panggil PAK ANDAK sbb dah bese.... :) 

* TUHAN 2 adil kan...DYE amik owg yang kte sayang..DYE pulang kan ngan sowang yang lebih baek... :) ....TERIMA KASIH  YA ALLAH...atas kurniaan sume ni....hamba MU ini saje tidak pernah ingt kepadaMU ...jahil sungguh dr ku ini..... :'(  aku hanya lah hambaMU yang sangt kerdil.. :( ..

* aku happy skunk idup ku penuh dgn kegembiraan...sbb ade MAK...PAK ANDAK..ADIK BRADIK ...KWN2..n yang paling best incik MOHD HELMI BIN MAT TAHIR... :) dye lah tempat aku bergado..merajuk...ngade2..manje2( manje kew aku )sume lah....apy sgt..kalau AYAH ade mesti dye suke sgt..... :),tp aku taw AYAH taw anak2 nye dah besar skunk....INSYAALLAH 1 ari naty aku plak akan berkeluarge......

* APE YANG AKU TEXT KAN D SINI SUME NYE LUAHAN ATI AKU....AKU NAK SYER NGAN SUME NYE...HARGAILAH AYAH..MAK...SELAGI ADE.....JGN JADI MCM AKU...AKU ANAK DERHAKE...X DGR CAKAP AYAH N MAK.....TAPI AKU RASE MEREKA PAHAM SAPE ANAK MEREKA YANG BERNAME "NOOR ASHIKIN BINTI HAIRUMAN" :) *

AYAH ...OWG SAYANG AYAH SGT2......INSYAALLAH KTE JUMPE D SANA NATY....
AL FATIHAH.......LOVE INCIK HAIRUMAN BIN HAJI ABU MANSOR...... <3<3

Tuesday, 15 March 2011

D I A YANG BERNAME HELMI :)

ashikin + helmi 
nampak pix nie simple kan....
tapi paling suwett dlm ati aku...
x taw nape ...
tapi inilah kenyataan nye....
da nak 5tahun kite owg ADA HUBUNGAN KHUSUS...
lame x?hurm...ade ag lame dr aku kan..
sume ni x terduga ...kuasa tuhan...
aku pown x taw nape aku bleh suke dye.....
dulu aku x suke sgt dye...
sbb ape???
perlu kew cakap????x kowt...
biyolah aku...n incik sase aku jerk taw....
dlm menempuh hubungan ni byk dugaan yang kte owg hadap...
bese r...sowang kene ngalah...kalu x JEM r hubungan 2....
dulu aku x mcm ni kowt...bkn seowg yang 
1:PENYABAR
2: PENYABAR
3 ; PENYABAR...
huhuhu.....ntah lah...ALLAH maha adil...DYE maha mengetahui segala2nye...
kte rancang dye yang tentukan sumenye...
HARAP2 HUBUNGAN NI ADE APY ENDING.....
AMIN...........!!!!!